Month: May 2009

Lidt færre får

Ca. 20 % af fårene er fjernet fra Sydhavnstippen, således at der nu er 80. Et enkelt får er død af naturlige årsager – den slags sker. Græsningstrykket vurderes løbende i partnerskabet Tippen Syder under hensyn til både bjørneklobekæmpelsen og biodiversiteten. Fårene i deres rette element på Sydhavnstippen. Foto: Claus Andersen.

Lidt færre får Read More »

Fuglesafari i maj

Den 3. maj deltog 25 personer på en morgen fuglesafari guidet af ornitolog Hans Schou Frederiksen. Turen var arrangeret af Miljøpunkt Vesterbro/Sydhavn samt By & Havn. Deltagerne oplevede blandt andet bynkefugl, stillits og toppet lappedykker. Og på Sydhavnstippens sydlige del kom gruppen tæt på de 99 græssende naturplejere, hvor af enkelte får lod sig klappe.

Fuglesafari i maj Read More »

Arbejdsdag nr. 5 & 6

På arbejdsdagen den 6. maj 2009 i Grøn Sydhavn Naturgruppen, var der 7 deltagere. Der blev opgravet småtjørn ved naturstierne og indsamlet affald. På arbejdsdagen den 19. maj var der 6 fremmødte – der blev fjernet store mængder affald i den østlige ende af fårefolden, især langs kysten. Fårene bød Naturgruppen velkommen på årets sjette arbejdsdag.

Arbejdsdag nr. 5 & 6 Read More »

Genbrugsstation anbefalet

Teknik- og Miljøudvalget anbefalede på sit møde den 22. april 2009 forvaltningens indstilling om en genbrugsstation ved Bådehavnsgade med den bemærkning, at høringssvarenes trafikforslag skal indgå i det videre arbejde (se desuden nyhed fra 21. april). Hvis genbrugsstationen bliver vedtaget i Borgerrepræsentationen vil det videre arbejde ifølge forvaltningen bl.a. indebære en miljøgodkendelse og en VVM-screening

Genbrugsstation anbefalet Read More »

Scroll to Top